Bild på en man som poserar vid en monter med saker i stål

Kundcase: DAZOQ står i framkant för att hjälpa företag att få koll på sin energiförbrukning

De höga elpriserna har gjort energieffektivisering till det hetaste samtalsämnet just nu och alla vill ta fasta på energitjuvarna som smyger sig in som oinbjudna gäster genom ventilationen, kompressorer och annan utrustning. DAZOQ arbetar aktivt med att identifiera dessa bovar och med hjälp av sitt innovativa energihanteringssystem har de lyckats hjälpa många bolag att ta fasta på dem. Ett företag som har fått mycket nytta av tjänsten är ETP Transmission AB

ETP Transmission AB i Linköping var tidiga på bollen gällande krav och regler kring sin energihantering och gjorde sin första energikartläggning redan 2014. Niclas Rosberg, VD på ETP, har ett stort intresse för hållbarhet och förstod att mätning av energiförbrukning skulle vara till stor hjälp för ökad lönsamhet och bredare hållbarhet.

-Jag fick höra om DAZOQ eftersom jag har rätt mycket kontakt med Linköpings Universitet och visste att vi behövde ett system för att mäta och lokalisera energin. Extra kul med en startup samt ett Linköpingsbolag. DAZOQ’s lösning kändes helt rätt i tiden och trovärdig vilket gjorde valet ganska självklart, säger Niclas Rosberg. 

I dagsläget köper ETP bara grön energi vilket har varit ett hjälpmedel för företaget att minska sitt koldioxidavtryck. Ett annat hjälpmedel som har visat stora resultat i den minskningen är implementeringen av DAZOQ’s system som även ledde Niclas och gänget till vinst av hållbarhetstävlingen som ägde rum på de börsnoterade bolaget och ägarna av ETP, Indutrades årliga konferens. 

– Vi känner oss enormt stolta över att vårt hårda arbete med ökat fokus på hållbarhet når ut. Men det är självklart också någonting som DAZOQ ska ta del av för utan mätningen hade vi inte kunnat nå samma resultat. Det är en trygghet att ha något att kunna luta sig emot och vi vet nu vart de största bovarna är och kan sätta in aktiviteter för att se snabba resultat, säger Niclas Rosberg.

ETP har haft DAZOQ’s lösning sedan 2021 och har fått in de nyligen lanserade sensorerna för temperatur och luftfuktighet. Detta har skapat en helt ny möjlighet att proaktivt säkerställa en hög kvalitet på det material som produceras och de är glada över att nya funktioner hela tiden utvecklas.

– Det är kul att se när ett bolag tar hänsyn till sina kunders önskemål. Jag tycker att DAZOQ är väldigt lyhörda och de synpunkter jag har tagit upp har de sett till att ändra. Jag är jättenöjd. Att installera sensorer är ganska enkelt, men att få det visualiserat på det sättet som plattformen visar med tydliga bilder och grafer är svårare. Det har DAZOQ lyckats med och det har sparat mig extremt mycket tid och energi, säger Niclas Rosberg.

Rulla till toppen