Kundcase

Se hur våra kunder har fått nya insikter och sparat pengar med DAZOQ EI

Hörle Wire fokuserar på att sänka sina effekttoppar

Med hjälp av DAZOQ EI har Hörle Wire sänkt sin energiförbrukning med 6% från föregående år. Men det slutar inte där, Hörle har dessutom fått kunskap och insikter kring sin effektivitet och sina effekttoppar. Med DAZOQ EI kan de strategiskt planera och fördela starttider för att undvika sammanfallande effekttoppar.

Läs mer »

Werinova har sänkt sin energiförbrukning med 800 000 kWh/år

Werinovas önskan var att följa sin energiförbrukning i realtid eftersom de har en energikrävande produktion och vill hitta förbättringspotential för att kunna bidra till en mer hållbar värld. DAZOQ’s system presenterades och Werinovas VD, Jimmy Ågren, tyckte att lösningen låg i linje med deras vision om att alltid sträva efter att göra skillnad.

Läs mer »
Kille som står vid en logotyp

CNC snickerier använder sig av maskintillgänglighet

Med hjälp av DAZOQ EI’s nya funktion maskintillgänglighet har de nu börjat mäta effektiviteten på maskinerna och kan se hur mycket de producerar under dagen. Någonting som produktionschefen Timmy ser som en otroligt värdefull insikt ”Nu har vi konkret fakta och kan sätta upp realistiska mål och strategier för hur vi ska arbeta mer med effektiviteten. Det är verkligen klockrent.”

Läs mer »
Man står i arbetskläder framför företaget BEATTRs kontor

Baettr energioptimerar sin verksamhet med hjälp av DAZOQ EI

Baettr AB i Guldmsemdshyttan behövde se över sin energiförbrukning och få insikter i hur den kan reduceras. De konstruerar komponenter till vindkraftverk och är en av fem anläggningar som ingår i koncernen med lokaler i Sverige, Danmark, Tyskland, Indien och Kina. Anledningen till att man installerade DAZOQ EI var helt enkelt för den höga energiförbrukning

Läs mer »
Bild på fabrikslokal

Precifast anpassar ventilationen – Sparar 300 000kr

Håkan Möller, kvalitets- och miljöchef på Precifast har sedan 90-talet arbetat aktivt med målsättningen att sänka och optimera företagets energiförbrukning. Tillsammans med den visionen och höga elpriser var installationen av ett övervakningssystem ett måste för att kunna förstå och analysera hur man kan effektivisera de olika processerna.

Läs mer »
Bild på en man som poserar vid en monter med saker i stål

ETP Transmissions resa mot energioptimering

VD på ETP Transmissions brinner för hållbarhetsfrågor och arbetar kontinuerligt med att minska sitt avtryck. Implementeringen av DAZOQ’s system, tillsammans med medvetna val om att endast köpa grön energi och installation av solpaneler, ledde ETP till ett hållbarhetspris på Indutrades årliga konferens 2022.

Läs mer »
Rulla till toppen