Kundcase

Se hur våra kunder har fått nya insikter och sparat pengar med DAZOQ EI

Loka Brunn hittar mönster i energi, beläggning och temperatur

Via DAZOQ EI samlar Loka Brunn in energiförbrukningsdata av de olika husen. Den kurvan läggs sedan över beläggningskurvan och temperaturkurvan för att hitta mönster i hur energiförbrukningen påverkas av beläggningsgraden kontra utetemperatur. DAZOQ EI
hjälper dem även att se snittvärdet av de olika husen, vilket betyder att de kan se vilka hus som är mest energieffektiva.

Läs mer »

Hasopor AB sänker sin energiförbrukning med 10%

Hasopor är storförbrukare när det kommer till energi och var intresserade av att förstå sin energiförbrukning i mer detalj för att ha möjlighet att optimera den. DAZOQ’s system kändes som en perfekt tjänst för utmaningen och målet att bli mer energieffektiva. Daniel Ellison, VD på Hasopor, var också intresserad av att mäta och visualisera mer för att möjliggöra insikter i hur man kan planera optimeringen av verksamheten framåt.

Läs mer »

Hörle Wire fokuserar på att sänka sina effekttoppar

Med hjälp av DAZOQ EI har Hörle Wire sänkt sin energiförbrukning med 6% från föregående år. Men det slutar inte där, Hörle har dessutom fått kunskap och insikter kring sin effektivitet och sina effekttoppar. Med DAZOQ EI kan de strategiskt planera och fördela starttider för att undvika sammanfallande effekttoppar.

Läs mer »

Werinova har sparat 800 000 kWh/år

Werinovas önskan var att följa sin energiförbrukning i realtid eftersom de har en energikrävande produktion och vill hitta förbättringspotential för att kunna bidra till en mer hållbar värld. DAZOQ’s system presenterades och Werinovas VD, Jimmy Ågren, tyckte att lösningen låg i linje med deras vision om att alltid sträva efter att göra skillnad.

Läs mer »
Kille som står vid en logotyp

CNC snickerier använder sig av maskintillgänglighet

Med hjälp av DAZOQ EI’s nya funktion maskintillgänglighet har de nu börjat mäta effektiviteten på maskinerna och kan se hur mycket de producerar under dagen. Någonting som produktionschefen Timmy ser som en otroligt värdefull insikt ”Nu har vi konkret fakta och kan sätta upp realistiska mål och strategier för hur vi ska arbeta mer med effektiviteten. Det är verkligen klockrent.”

Läs mer »
Rulla till toppen