En helhetslösning för ett hållbart energiarbete

Energi är en av de mest värdefulla resurserna vi har och är avgörande för vår ekonomi, vårt samhälle och vår miljö. Vi behöver vårda vår energikonsumtion och att spara energi och effektivisera användningen av den är en huvudkomponent för att lyckas nå våra gemensamma klimatmål. Vår drivkraft är att göra energieffektivisering tillgängligt för alla tillverkande industrier. Att förstå sin energiförbrukning ska inte vara en krånglig process – det ska vara lätt och inspirerande för att också kunna göra verklig skillnad. Därför har vi utvecklat DAZOQ Energy Intelligence, en helhetslösning för industriell energieffektivitet!

DAZOQ’s trådlösa och uppkopplade energimätare kan installeras på mindre än en minut. Mjukvaran är helt webbaserad, du får enkelt och direkt tillgång till din unika energidata. Onödiga energitjuvar blir ett minne blott! Genom att visualisera energiförbrukningen, hanterar och minskar du dina effekttoppar och därmed elkonsumtion och kostnader!

Detta ingår i vår tjänst DAZOQ Energy Intelligence

1. Trådlösa energimätare

Våra uppkopplade energimätare samlar in realtidsdata på maskinnivå. Sensorerna är helt trådlösa och kan enkelt installeras utan onödiga produktionsstopp. Vi tillhandahåller även fuktighets- och temperaturmätare så att ni kan säkerställa komponenternas såväl som hela anläggningens välmående. Att mäta är att veta!

2. Webbaserad plattform

Vår intuitiva plattform visualiserar energiförbrukningen för att skapa förståelse och identifiera besparingspotential och kostsamma processer. I DAZOQ EI kan du även ställa in alarm för avvikelser och mäta andra viktiga energirelaterade KPI:er. Vi erbjuder även operatörsvy, så att alla ska kunna ta del av informationen vilket främjar engagemang och beteendeförändring, reducerad energianvändning, minskad topplast och förflyttad förbrukning.

3. Energirådgivning

Energirådgivning är en tjänst som vi erbjuder våra kunder som behöver hjälp med att identifiera besparingsåtgärder. Vi analyserar samtliga mätpunkter och levererar en utförlig sammanställning med förbättringsförslag. Vi kalkylerar även kostnadspåverkan på åtgärderna vi föreslår,  så att du enkelt kan prioritera din energieffektivisering.

Niclas Rosberg - ETP Transmission
"Det är kul att se när ett bolag tar hänsyn till sina kunders önskemål. Jag tycker att DAZOQ är väldigt lyhörda och jag kunde inte vara mer nöjd. Att installera sensorer är ganska enkelt, men att få det visualiserat på det sättet som plattformen visar med tydliga bilder och grafer är svårare. Det har DAZOQ lyckats med och det har sparat mig extremt mycket tid och energi"
LÄS MER
Tommy Karlsson - Baetter
"Det fantastiska med plattformen är att den är så visuell. Feedbacken kommer direkt i systemet och det blir roligare för elektrikerna som ser så tydliga grafer om vad som händer så fort man gör en förändring. Det har även upplevts positivt bland ledningsgruppen och chefer för det blir så tydligt var besparingen är och hur vi kan jobba med det"
LÄS MER
Håkan Möller - Precifast
"Jag ser energirådgivningen som ett väldigt positivt tillägg. Det är lätt att bli hemmablind och fastna på sina egna problem utan att se lösningar. Där tror jag att era energiexperter kan vara till stor hjälp"
LÄS MER
Föregående bild
Nästa bild

Fördelar med att använda DAZOQ Energy Intelligence

Att spåra sin energiförbrukning kommer med många fördelar. Utan detaljerad mätning får vi endast den summerade förbrukningen från energileverantörens huvudmätare och måste gissa oss fram till var förbättringsmöjligheterna finns. Mätning och visualisering hjälper industrier att ta faktabaserade beslut och gör det enkelt att sätta tydliga energimål vilket underlättar beslutsfattande och främjar företagets miljöbild. Med hjälp av våra uppkopplade energimätare kan du styra din effekthantering, reducera onödig energiförbrukning, öka din verksamhets lönsamhet och nå en mer hållbar och energieffektiv framtid. Redan idag!

• Energiförbrukning i realtid
• Jämförande analyser
• KPI-övervakning
• Identifiera inaktiv förbrukning

• Minska effekttoppar
• Konsekvensbedömning
• Felrapporteringar
• Benchmarking

• Effektiv kommunikation av energimål
• Förbättrad energikultur
• Ökad lönsamhet

Förenkla din energihantering med DAZOQ. Installera på mindre än en minut och spara upp till 20% på din elräkning!

Hur börjar man energieffektivisera med DAZOQ?

Installationen är en enkel process och er verksamhet kan fortsätta snurra utan onödiga produktionsstopp. Vi går, tillsammans med er, igenom verksamhetens behov och anpassar vad ni vill mäta. Efter det konfigurerar vi systemet och levererar en färdig plattform efter att ni har installerat hårdvaran tillsammans med er elektriker. Mätningen kan vara igång efter bara några dagar! Vi har ett tätt samarbete med våra kunder och har ett gemensamt uppstartsmöte där vi går igenom de olika funktionerna och hur ni kan nå maximalt värde av tjänsten.

Att energieffektivisera och optimera sin energianvändning är en långsiktig lösning för att nå sina hållbarhetsmål och sänka sina elkostnader. Energiövervakning i realtid sätter stopp för gissningslekar. I systemet kan du enkelt upptäcka avvikelser, läckage och andra energirelaterade värden som går att optimera.

DAZOQ system

Våra unika funktioner

eliminerar onödig energiförbrukning och hjälper er att uppnå industriell energioptimering

KWH

Energiförbrukningsdata på anläggnings-, process- och maskinnivå

KW

Live energidata på industri-, process och maskinnivå för att identifiera effekttoppar och onödig energiförbrukning.

TID

Utforska och jämför din energianvändning över tid genom tydliga vyer av timmar, dagar, veckor och månader.

KPIs

Spåra energirelaterade KPIs så som energianvändning uppdelat på produktionstimmar, producerade enheter och omsättning.

SENSOR ADD-ONS

Integrera fler loT-sensorer till DAZOQ Energy Intelligence, såsom temperatur- och fuktsensorer, huvudmätare och kraftgeneratorer.

NOTISER

Få notifikationer när maskiner ska stängas av eller vid eventuella avvikelser

DATA

Ladda ner din kW- eller kWh-data och ta med dig den till det analysverktyg du själv föredrar.

RÅDGIVNING

Få skräddarsydda besparingstips för din industri direkt från DAZOQ’s energiexperter.

Rulla till toppen

Vill du boka ett 15 minuters möte för att se hur DAZOQ EI fungerar?

Fyll i din e-postadress så kontaktar vi dig för att boka in ett möte, skicka en offert eller diskutera energieffektiva lösningar för din verksamhet.