Nyheter

Industri 4.0
Energihantering

Industri 4.0

Genom att omfamna teknologier som IoT och molnteknik kan företag dra nytta av ökad automatisering, databaserade insikter och snabbare beslutsfattande.

Läs mer »
Energieffektivisering för industrier
Energihantering

Energieffektivisering för industrier

Välkommen till vår djupdykning i världen av energihantering och energieffektivisering för industrier! En guide genom de viktigaste strategierna som kan hjälpa dig att maximera effektiviteten och minska kostnaderna i din produktionsanläggning.

Läs mer »
Elpriser och energiskatt 2024.
Energihantering

Elpriser och energiskatt 2024

Genom att investera i energieffektivisering kan företag inte bara minska sina skatteutgifter utan även stärka sin hållbarhetsprofil och öka sin konkurrenskraft på marknaden.

Läs mer »
Kundberättelser

Loka Brunn hittar mönster i energi, beläggning och temperatur

Via DAZOQ EI samlar Loka Brunn in energiförbrukningsdata av de olika husen. Den kurvan läggs sedan över beläggningskurvan och temperaturkurvan för att hitta mönster i hur energiförbrukningen påverkas av beläggningsgraden kontra utetemperatur. DAZOQ EI
hjälper dem även att se snittvärdet av de olika husen, vilket betyder att de kan se vilka hus som är mest energieffektiva.

Läs mer »
Nyheter

Bixia inleder samarbete med DAZOQ – hjälper företag att energieffektivisera

Ökad elektrifiering och den pågående gröna energiomställningen ställer högre krav på att upprätthålla balansen mellan elkonsumtion och elproduktion. Linköpingsföretagen DAZOQ och elbolaget Bixia inleder därför ett samarbete för att hjälpa företag och industrier att energieffektivisera sina verksamheter. Genom sin samverkan bidrar de till en hållbar och effektiv energiframtid.

Läs mer »
Energihantering

Sätt energieffektivisering i första rummet

EU:s energieffektiviserings-direktiv upprättades redan 2012, uppdaterades 2018 och 2023 och är idag ett ram- och regelverk för att uppnå EU:s ambitiösa mål för energieffektivisering. Det är inte bara en nödvändighet för att nå EU:s klimatmål utan också en viktig del för att säkra en hållbar framtid för vår energianvändning. Idag är det viktigare än någonsin att energieffektivisera eftersom vi står inför stora utmaningar med elektrifiering och den gröna omställningen.

Läs mer »
Rulla till toppen