Energieffektivisera industrin

Energieffektivisera industrin efter semestern

Efter en härlig sommar med ett och annat driftstopp är det dags att återigen fokusera på att energieffektivisering i verksamheten. Att återuppta produktionen innebär inte bara att få igång maskiner och processer utan också att se till att ditt energihanteringssystem (EMS) används på bästa möjliga sätt för att optimera energianvändningen och minimera kostnaderna. Här beskriver vi hur du kan nyttja sommarens produktionsuppehåll till din fördel och säkerställa att din verksamhet är redo för en effektiv och energisnål höst.

Utvärdera sommarens energianvändning

Sommarens (potentiellt) lågintensiva produktion är ett ypperligt tillfälle att identifiera energitjuvar och förbättringsmöjligheter. Med hjälp av DAZOQ Energy Intelligence är det enkelt att analysera data från sommaren för att identifiera ineffektiviteter eller områden där energiförbrukningen kan förbättras.

Utvärderingsförslag:

  • Granska energianvändningen under driftstoppet för att identifiera onödig energiförbrukning.
  • Jämför data med tidigare perioder för att upptäcka avvikelser.
  • Identifiera hur stor andel av den totala energianvändningen som mäts på process-/maskinnivå för att se om det finns energitjuvar som ännu inte har hittats.
  • Sammanfatta fynd som kan spridas internt inom organisationen så att energihanteringen kan optimeras framöver.

Justera strategier för att energieffektivisera industrin

Efter att ha analyserat sommarens energianvändning är det viktigt att justera dina energioptimeringsstrategier för att förbättra energieffektiviteten.

Strategiförslag:

  • Uppdatera energihanteringsplanen baserat på nya insikter.
  • Justera larm för avvikelser, tidsinställningar för maskiner och belysning för att bättre matcha förändrade produktionsscheman.
  • Implementera eller förstärka användningen av realtidsövervakning för att snabbt kunna reagera på avvikelser.

Uppdatera anläggningsspecifik energihantering

Varje anläggning är unik, och det är viktigt att energihanteringen reflekterar detta. Efter sommaren kan det vara dags att granska och uppdatera dessa planer.

Planeringsförslag:

    • Anpassa energisparåtgärder efter förändrade produktionsbehov eller nya projekt som startar upp efter semestern.
    • Justera driftsparametrar för uppvärmning, ventilation och luftkonditionering för att säkerställa att de matchar säsongens energikrav.
    • Optimera schemaläggningen av energikrävande processer för att undvika onödig toppbelastning.

Samordna energi- och driftansvariga

För att optimera energihanteringen efter ett sommaruppehåll är det viktigt med samarbete mellan energi- och driftansvariga. En gemensam genomgång kan identifiera potentiella förbättringsområden.

Samarbetsstrategier:

    • Planera regelbundna möten för att diskutera energiförbrukning och identifiera nya optimeringsmöjligheter.
    • Dela insikter och data mellan teamen för att bättre förstå hur driftprocesser påverkar energiförbrukningen.
    • Utveckla gemensamma mål för energibesparing som alla avdelningar kan arbeta mot.

Sammanfattning

DAZOQ Energy Intelligence är en kraftfull resurs för att energieffektivisera industrin och minska energikostnaderna. Genom att analysera energiförbrukning, justera optimeringsåtgärder, uppdatera energihanteringen och samordna energi- och driftsansvariga efter sommarens driftstopp kan du säkerställa att du drar maximal nytta av systemets potential. Förbered dig för höstens utmaningar och säkerställ att din verksamhet är redo att möta framtidens energibehov på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt.

Vill du ta steget mot en energieffektiv verksamhet? Kontakta oss på DAZOQ för att utforska hur vi kan hjälpa er med trådlösa elmätare och molnlagring av realtidsdata på maskinnivå. Vi gör det enkelt att övervaka och optimera er energianvändning för att skapa värde i er tillverkningsprocess!

Rulla till toppen