Bild på CEO och COO som ler in i kameran

DAZOQ övervakar elen 24 timmar om dygnet – tar in mer cash

Höga energikostnader har det senaste året gett många företagsledare huvudvärk. Teknikbolaget DAZOQ i Linköping vill lindra problemet – och får in färsk finansiering.

DAZOQ startades av två masterstudenter vid Linköpings universitet, som träffades på utbildningen och insåg att de båda kom från samma region i Indien. De fick idén till DAZOQ, som hjälper industriföretag att i realtid hålla koll på och optimera sin energiförbrukning. Det hela sker med hjälp av trådlösa sensorer och ett webbaserat gränssnitt.

Nu tar DAZOQ in drygt 5 miljoner kronor i nytt såddkapital. Enligt ägardatabasen Eivora sker det till en värdering på 34 miljoner kronor – efter investerat kapital. Bland de som tidigare investerat i Dazoq återfinns bland andra det före detta hockeyproffset Mattias Weinhandl och LIU Invest som drivs av Linköpings universitet. Även LIAF – Linköpings affärsänglar – har investerat i bolaget.

Bland de som tidigare investerat i DAZOQ återfinns bland andra det före detta hockeyproffset Mattias Weinhandl och LIU Invest som drivs av Linköpings universitet. Även LIAF – Linköpings affärsänglar – har investerat i bolaget.

Text skriven av Breakit.

Rulla till toppen